Runningtherapie

Uiting geven aan wat van binnen leeft is essentieel. En dat is soms nog niet zo eenvoudig.

Runningtherapie is een relatief nieuwe vorm van (aanvullende) behandeling bij burn-out of bij psychische klachten zoals depressie, angst en paniekaanvallen. Het wordt ook ingezet wanneer mensen aspecifieke lichamelijke klachten hebben waarvan het vermoeden bestaat dat die een psychische oorzaak hebben. Runningtherapie kan als zelfstandige therapie worden ingezet maar werkt ook erg goed als aanvulling op life coaching of gesprekstherapieën.

Ik wil graag meer gaan bewegen en weet dat dit goed is voor mijn lichaam en geest. Maar de energie of de moed ontbreekt me om te beginnen. Of kort nadat ik ben begonnen, stop ik weer met bewegen.

Runningtherapie is geschikt voor iedereen, jong of oud, sportief of minder sportief en onafhankelijk van de lichaamsbouw omdat elk programma precies op maat is.

Runningtherapie is anders dan looptraining. Bij de intake doe je een fitheidstest en een aantal andere testen die een traject garanderen dat aansluit bij jouw psychische en lichamelijke conditie. Runningtherapie is erop gericht om jou te leren om beweging in je dagelijkse leven gewoon te maken. De focus ligt op bewegen op maat. Het praten in deze therapie beperkt zich tot datgene dat rechtstreeks verband houdt met het bewegen en de integratie daarvan in jouw dagelijkse leven. Runningtherapie vervangt dus niet interventies zoals life coaching, cognitieve therapie of gedragstherapie.

Hoe ziet zo’n traject eruit?

  • Een traject duurt 12 weken
  • Een intakegesprek en fitheidstest resulteren in een loopschema op maat
  • Elke week is er 1 door mij begeleide loopsessie
  • Elke week loop je 2 keer zelfstandig met ondersteuning op afstand
  • Je houdt een looplogboek bij samen met mij
  • We gebruiken looproutes waar jij prettig en veilig kunt hardlopen, ook ‘s avonds
  • Periodiek meten we je resultaten en evalueren we de door jou gestelde doelen
  • Steeds is er de mogelijkheid om mij tussentijds te raadplegen

Wil je weten hoe een traject er qua tijdsinvestering en kosten uitziet of wil je direct een traject boeken, klik dan hier.

Op ‘bewegen voor je brein’ vind je achtergrondinformatie en wetenschappelijke onderbouwing van de werking van runningtherapie